Diverse leer soorten

Bekijk hier de verschillende leer soorten die wij gebruiken voor onze leren riemen, leren tassen en leren accessoires.

BAGSAC LEER SOORTEN

Hoewel het eerst een merk was met een uitgebreide collectie kunststof tassen tegen zeer degelijke prijzen is de wind anders gaan waaien. BAGSAC is Back met elegante, gangbare, stoere en frisse leren tassen en accessoires. De keuze is gevallen op luxere tassen en accessoires. Dit betekend dat we nu 100% leren tassen kunnen aanbieden tegen een hele eerlijke prijs. 

Omdat wij bij Frankies Leermeneer de kwaliteit/prijs verhouding zo goed vonden hebben we besloten het merk te gaan toevoegen aan onze collectie. Voor al one BagSac tassen worden op dit moment twee leer soorten gebruiken, namelijk;

Deze leersoort is gemaakt van Buffalo leer. Buffelhuid is over het algemeen een hardere leersoort, maar BagSac heeft in samenwerking met de fabriek een speciaal behandelproces ontwikkeld waardoor het leer soepel blijft. Omdat met machinale spraying alleen een effen geheel mogelijk is, wordt deze leersoort met de hand in de juiste kleur gespoten. Dit zorgt voor het zo genoemde ‘two tone’ effect.

Deze leersoort wordt op een andere wijze bewerkt dan de rest van de leersoorten in ons portfolio. Nadat het leer op kleur is gemaakt, wordt de tas in elkaar genaaid en in een speciale wasmachine ‘gewassen’. In tegenstelling tot andere leersoorten, wordt de tas na het drogen opgevuld met papier en met doeken gepolijst. Dit zorgt voor de glans op het leer. 

Leer soort Leather Buff
ANTIQUE BUFF CRUMBLED LEATHER
WASHED POLISHED VINTAGE COWLEATHER

CHESTERFIELD BRAND LEER SOORTEN

Bij The Chesterfield Brand vinden we leer een ontzettend fascinerend product. Je moet het zien, ruiken en voelen. Pas dan kun je beoordelen of je een mooi stukje leer in handen hebt. Voor de meeste producten van The Chesterfield Brand gebruiken we rundleer dat op verschillende manieren wordt bewerkt. Dit bewerkingsproces is alles bepalend voor hoe een tas er uiteindelijk uit gaat zien. Leer hier meer over onze leer soorten.

Gaat de tas in de droger? Wordt het leer extra heet gewassen of op het eind nog gepolijst? Ons leer wordt handmatig bewerkt met een natuurlijke was, waardoor er een uniek glad resultaat ontstaat. De huiden die hiervoor gebruikt worden, komen uit Australië, Argentinië, Brazilië en India. In nauwe samenwerking met de fabriek zijn we continu bezig om nieuwe producten te ontwikkelen en daarbij streven we naar perfectie. Als je respect hebt voor mens en natuur is er een hoop mogelijk. 

Bij The Chesterfield Brand doen we er alles aan om dit te bereiken. Zo voldoen al onze leersoorten aan de REACH-norm. De jarenlange samenwerking en het intensieve contact zien wij onze leerproducent als partner en op deze manier heeft The Chesterfield Brand een grote invloed op de kwaliteit en duurzaamheid van het leer. Deze kwaliteit kan alleen gegarandeerd worden door nauw betrokken te zijn bij het proces waarin een huid tot een tas wordt gemaakt. Geen huid is hetzelfde en dat maakt elke tas uniek!

HET LOOIPROCES

Als de koeienhuid aankomt in de looierij, wordt de huid eerst in een grote trommel gewassen en geweekt zodat de haren loslaten. De huid wordt vervolgens gelooid in vaten, dit om haarresten te verwijderen en bederf tegen te gaan. Voor dit proces kunnen verschillende stoffen gebruikt worden: The Chesterfield Brand maakt zowel gebruik van chemisch als plantaardig looien.

Hierna wordt het leer geperst om vocht uit het leer te halen. De toplaag en onderlagen van het leer worden gesplitst. De egale toplaag is de mooiste en sterkste laag van de huid en dit is dan ook de laag die bij The Chesterfield Brand gebruikt wordt voor de leren tassen en accessoires. Na het splitten wordt de huid voor een tweede keer gelooid in vaten voor de gewenste afwerking, kleur en soepelheid. De gesorteerde huiden worden hierin geverfd en gevet. Het leer wordt vervolgens soepel geklopt en gedroogd. 

Dit drogen kan aan de hand van een vacuümpers of met een droogoven waarbij de huiden hangen. In India hebben wij de mogelijkheid om het leer aan de zon te drogen, hierdoor krijgt het leer een nog diepere kleur. Na dit proces is het leer klaar voor de nabewerking. Ten slotte wordt de finish laag op de huid aangebracht met bijvoorbeeld een spuitmachine. Vergeet niet: geen huid is hetzelfde en daarom is elk leren product uniek

Dit is de meest gebruikte leersoort van The Chesterfield Brand. Na het persen wordt het leer handmatig gekleurd met aniline kleurstoffen, welke geïmpregneerd zijn met natuurlijke oliën en wassen in plaats van verf en pigmenten. Deze zachte afwerking zorgt ervoor dat de stoffen niet op de huid blijven liggen, maar in de poriën van de huid trekken waardoor de natuurlijke vintagelook ontstaat. 

Omdat deze leersoort alleen met was wordt bewerkt en niet met kleur wordt gespoten, is het een erg duurzaam product en behoudt het zijn kwaliteit en kleur. Wax Pull Up leer wordt gekenmerkt door een zachte en soepelere structuur. Eventuele gebruikssporen kun je makkelijk wegwrijven door de speciale wax behandeling die de tas heeft ondergaan. Zo blijft het product jarenlang als nieuw.

Deze leersoort wordt gebruikt voor de Black Label collectie van The Chesterfield Brand. Dit leer is het duurste om te maken, omdat het plantaardig gelooid wordt. Dat wil zeggen dat het volledig vrij is van chemicaliën, er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke producten. Hetgeen wat een Black Label zijn eigen karakter geeft, is de uitgebreide ‘Dompelbadtechniek’ (Engels: Piece- Dying). Black Label producten worden zonder bewerking al in elkaar genaaid inclusief voering, metalen accessoires en ritssluitingen. Vervolgens wordt deze als complete tas in een bad gelegd van verschillende natuurlijke producten waardoor alles tegelijkertijd wordt bewerkt.

Hierna wordt elke tas opgehangen om in de zon te drogen en daarna nog met de hand na geverfd en gedeeltelijk opgepoetst. Deze techniek zorgt er voor dat elk product een uniek karakter krijgt doordat er altijd verschil zit in het absorptievermogen van een huid. Ook is deze techniek de reden van de katoenen voering in deze producten: de katoenen voering wordt mee gekleurd door de hoofdbewerking en is ook de enige stofsoort die gecombineerd kan worden met de ‘dompelbadtechniek’.

Deze leersoort is gemaakt van Buffalo leer. Buffelhuid is over het algemeen een hardere leersoort, maar The Chesterfield Brand heeft in samenwerking met de fabriek een speciaal behandelproces ontwikkeld waardoor het leer soepel blijft. Omdat met machinale spraying alleen een effen geheel mogelijk is, wordt deze leersoort met de hand in de juiste kleur gespoten. Dit zorgt voor het zo genoemde ‘two tone’ effect.

Deze leersoort wordt op een andere wijze bewerkt dan de rest van de leersoorten in ons portfolio. Nadat het leer op kleur is gemaakt, wordt de tas in elkaar genaaid en in een speciale wasmachine ‘gewassen’. In tegenstelling tot andere leersoorten, wordt de tas na het drogen opgevuld met papier en met doeken gepolijst. Dit zorgt voor de glans op het leer. 

De Soft Class is onze nieuwste leersoort. Dit rundleer geeft een speciaal effect aan het product, omdat het leer dikker is dan onze andere leersoorten. Normaalgesproken wordt de huid gesplitst in drie lagen. Bij de Soft Class producten wordt de huid in slechts twee lagen gesplitst, wat ervoor zorgt dat het leer tot 20% dikker is. Daarnaast is de Soft Class collectie gemaakt van een ‘finished leather’, wat betekent dat het leer in de juiste kleur gespoten wordt. Dit zorgt, samen met een flexibele geverfde contrastrand, voor een modernere en meer ‘cleane’ look.

Wij zijn op vakantie!

De webwinkel is tijdelijk gesloten wegens vakantie!

Met vriendelijke groet,

Frankies

Logo Frankies