BEPAAL JE RIEMMAAT EN LAAT ONS MAATWERK LEVEREN!

Wij bij Frankies vinden het belangrijk dat een riem goed past daarom willen jullie van informatie voorzien zodat je in één keer de juiste maat kunt bestellen. Het kan natuurlijk voorkomen dat je maat leren riem hier niet tussen staat. Niet getreurd want wij bij Frankies leveren maatwerk en maken de riem speciaal voor jou op maat, geheel kosteloos!

Let op: Niet al onze riemen zijn geschikt voor maatwerk.

riemmaat bepalen

Riemen worden meestal gemeten van het middelste gaatje tot aan de gesp (dus niet de gehele riem). Dus meet vanaf het gaatje die je het meest draagt tot aan de gesp.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je riem maat te achterhalen. Ten eerste kun je je broekmaat er op na slaan, raadpleeg vervolgens de tabel onderaan de pagina om te kijken of de juiste maat hier tussen staat. Vergeet niet dat wij je riem gratis op maat maken!

Mocht je nu geen broek hebben om dit te kunnen checken dan kun je altijd nog ouderwets het meetlint pakken. Zo heeft Frankie het ons geleerd:

  • Bepaal de plek waar jij je riem het liefst draagt
  • Pak het meetlint
  • Meet (en schrijf) de omtrek op.

De beste manier om je leren riem maat te bepalen is niet in tekst te omschrijven, daarom is Frankie in het potlood geklommen. Vervolgens heeft hij het volgende getekend:

Maatwerk, Riem maat bepalen

Sla de riem om waar je hem het liefst draagt.

Maatwerk, Riem maat bepalen

Middelste gaatje in het midden. Trek de riem aan.

Maatwerk, Riem maat bepalen

Leg je vinger waar het gaatje uitkomt, meet dit tot aan het einde, geef dit door.

Nu kan het zijn dat je toch nog vragen hebt of omdat je twijfelt of je wel op de juiste manier hebt gemeten. Dan staan wij bij Frankies voor je klaar, neem even contact op en we helpen je graag verder.

Zoals al eerder is te lezen leveren we gratis maatwerk! Er zitten hier wel wat haken en ogen aan dus Frankie wil jij graag het volgende hier nog over vertellen. Zorg ten eerste dat je de juiste maat opgeeft want wanneer je riem op maat is gemaakt vervallen de retourrechten

Dat wil niet zeggen dat wij je niet willen helpen als er problemen ontstaan maar we willen je hier wel graag op wijzen.

Heb je je maat netjes opgeschreven, dan mag je deze invullen bij de checkout. Hier heb je een veld met de titel bestelnotities. Mochten er onduidelijkheden zijn dan nemen wij contact op met jou, zorg daarom dat je altijd de juiste contactgegevens invult.

Vind je riemmaat

Omdat we bij Frankies weten dat de juiste maat bepalen lastig kan zijn hebben we een schema opgesteld met de maten voor dames en heren riemen. Met behulp van het onderstaand schema zou je zo je perfecte riem en maat kunnen vinden. Bijna alle riemen zijn verkrijgbaar in onderstaande maten.

BROEKMAAT

OMTREK IN CM

RIEMMAAT

29-30 S

87- 92

85 cm

30-32 M

92 – 102

95 cm

32-34 L

102  112

105 cm

34-36 XL

112  122

115 cm

Ook hebben we extra lange riemen die gaat tot wel 125cm. Kijk bij de gewenste riem welke verschillende maten we hebben.

Wij zijn op vakantie!

De webwinkel is tijdelijk gesloten wegens vakantie!

Met vriendelijke groet,

Frankies

Logo Frankies